Hierontapalvelut

Koulutettu hieroja on suorittanut koulutetun hierojan ammattitutkinnon. Saavuttaakseen koulutetun hierojan ammattiosaamisen tason, on perehdyttävä sekä alan teoriaan että käytännön taitoihin. Ammattiosaamisen teoria koostuu hieronnan teorian lisäksi muun muassa anatomiasta, fysiologiasta, patologiasta, liikehoidoista, lääkinnällisestä kuntoutuksesta, fysikaalisista hoidoista, ergonomiasta, hoitotyön etiikasta, ensiavusta ja viestinnästä. Koulutetun hierojan ammatissa toimimisen lähtökohtana on asiakaslähtöisyys ja korkea ammattieettinen toiminta. Myyrmäen Hoitokulman hierontapalvelut kattavat runsaan valikoiman erilaisia hoitomuotoja, joista asiakkaamme varmasti löytävät itselleen sopivimmat:

Klassinen hieronta
Klassinen hieronta on perinteistä pehmytosakäsittelyä lihaskireyksien ja -jännitysten laukaisemiseksi. Eri kehonosissa tapahtuvilla sivelyillä, painalluksilla ja puristeluilla on tarkoitus mm. lievittää kipua rentouttaa ja erilaisin ottein muokkaamalla aineenvaihdunta tehostuu ja kipu lievittyy. Myös iho hyötyy hieronnasta: kireät alueet saavat joustavuutta ja ihokudoksen uusiutuminen tehostuu.

Urheiluhieronta
Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijoiden tarpeisiin. Se eroaa klassisesta hieronnasta vain muutamien otteiden osalta ja urheiluhierontaa antavalta hierojalta edellytetään laajempaa ymmärrystä urheilun aiheuttamien harjoitteiden ja rasitusten vaikutuksesta kehoon.

Vyöhyketerapia / Refleksologia
Vyöhyketerapia on lempeä, kehon toimintoja tasapainottava hoitomuoto. Tietyn vyöhykkeen ärsyttäminen esim. jalkapojassa saa aikaan fysiologisia muutoksia samassa vyöhykkeessä muualla kehossa.
Kudosta painetaan voimakkaasti sormilla tai vyöhykepuikoilla, pyrittävillä liikkeillä. Painaminen voi tuottaa kipua, mutta lopputulos on silti rentouttava. Hoitoa ei voida antaa kuumeiselle tai flunssaa sairastavalle henkilölle.

  • rentouttaa
  • lievittää stressiä
  • vähentää kipua
  • auttaa suoliston häiriötiloissa

 

Lymfaterapia

Lymfaterapiassa kevyet, rytmikkäät ja pumppaavat otteet tehostavat kehon lymfa- eli imunestekiertoa. Hoito-otteet ovat hellävaraisia ja hoito tuntuu rentouttavalta.

Lymfaterapia poistaa vaurioalueen turvotusta ja sen aiheuttamaa kipua sekä edistää paranemista. Sitä käytetään mm. syövän ja leikkausten jälkihoidoissa. Fibromyalgian ja reuman hoidossa lymfaterapian on todettu helpottavan oireita. Lymfaterapiaa käytetään itsenäisenä hoitona tai yhdistettynä esimerkiksi fysioterapian kanssa. Lymfaterapiaan kuuluu myös liike- ja itsehoidon ohjaus sekä tarvittaessa ihonhoito ja tukisidokset.

Lymfaterapiaan voi tulla joko lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä. Lymfaterapia on myös ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa. Hoitoa ei voi antaa kuumeiselle tai flunssaa sairastavalle henkilölle.

  • vähentää turvotusta
  • vilkastuttaa imunestekiertoa
  • lievittää kipua
  • nopeuttaa vammojen paranemista
  • rentouttaa ja tasapainottaa kehoa ja mieltä

Myyrmäen Hoitokulmalla lymfaterapeuttina toimii Juha Oikarainen

Hoitokulman uutuushoitoja

Aromahieronta
Aromahieronta on koko kehoa rentouttavaa lempeää hierontaa eteerisillä öljyillä. Yksittäiset hoidot vaikuttavat rentouttavasti ja jännityksiä laukaisevasti, pidemmät hoitosarjat ovat vaikutuksiltaan terapeuttisia. Hieronnassa käytettävä eteerinen öljy valitaan asiakkaan kanssa yhdessä.

Intialainen päähieronta
Hoidon aikana käsitellään hartiat, niska ja pään alue mukaan lukien kasvot ja korvalehdet. Hieronta soveltuu erinomaisesti mm. stressin ja jännityspäänsäryn hoitoon ja sillä voidaan helpottaa myös esim. migreeniä ja unihäiriöitä. Se on myös ihana hemmotteluhoito.

Imukuppihieronta
Imukuppihieronta perustuu kiinalaiseen perinnelääkintään. Fit-Jar imukupit ovat yhtä tehokkaita kuin akupunktio tai akupainanta. Imukupit ovat valmistettu luonnonkumista ja ne joustavat puristettaessa, jolloin kuppiin tulee alipaine ja se kiinnittyy tiukasti hierottavalle ihoalueelle. Imukuppia liikutellaan hierottavalla alueella ylösalas ja myös poikittain. Hoidolla voidaan tehokkaasti poistaa lihasten ja nivelten jännityksestä johtuvia kipuja ja särkyjä, vilkastuttaa verenkiertoa ja tehostaa nestekiertoa kudoksissa. Se myös stimuloi ääreishermoston toimintaa.

Korvakynttilähoito
Hoidossa käytettävät korvakynttilät valmistetaan puhtaasta mehiläisvahasta, hunajauutteesta sekä salviasta, kuismasta ja kamomillasta. Kynttilän palaessa kevyt alipaine hieroo hellästi korvakäytävää. Tämä saa aikaan lämmöntunteen sekä paineentasauksen korvissa, otsassa ja nenän sivuonteloissa. Hoito sopii korvan ”tukkoisuuteen”, poskiontelotulehdukseen, tinnitukseen ja päänsärkyyn.

La Cure merimineraali -Kasvo- ja vartalohoidot
Kasvo- ja vartalohoidoissa käytetään La Cure merimineraali-ihonhoitotuotteita. Merimineraalit edistävät ihon terveyttä ja hyvinvointia. La Cure -sarjan tuotteiden valmistuksessa on käytetty kuolleenmeren suolaa tai mutaa. Tuotteet sisältävät yli 35 eri mineraalia sekä hoitavia luonnonöljyjä ja kasviuutteita. La Cure sarjan tuotteet sopivat hyvin herkän tai ongelma-ihon hoitoon esim. atopia, akne, psoriasis ja ovat turvallisia käyttää eivätkä sisällä keinotekoisia hajusteita tai väriaineita.

Kasvohoito
Kasvohoito sisältää ihon hellävaraisen puhdistuksen, kuorinnan ja kasvonaamion ihotyypin mukaan. (ei mekaanista puhdistusta). Lopuksi ihoa virkistävän kasvoveden, hieronnan ja kasvovoiteen.

Aknehoito
Aknehoito voidaan tehdä joko kasvojen tai vartalon alueelle. Hoito sisältää ihon hellävaraisen puhdistuksen (ei mekaanista puhdistusta), kuorinnan ja mutanaamion. Lopuksi hieronnan ja kasvo/vartalovoiteen.

Selluliittihoito
Sisältää ihonkuorinnan merimineraalisuolalla ja hoitoöljyllä sekä imukuppihieronnan joka vilkastuttaa verenkiertoa ja edesauttaa kuona-aineiden poistumista. Lopuksi vartalovoide joka ravitsee ja suojaa ihoa.

Reiki
Reiki-sana on japania ja tarkoittaa kaikkialla virtaavaa elämänenergiaa. Reiki on ikivanha energiahoitomuoto, jonka avaulla kaikissa meissä oleva energia aktivoituu ja auttaa kehoa ja mieltä niiden omissa paranemisprosesseissa. Hoito tapahtuu makuulla vaatteet päällä. Hoidon aikana hoitaja asettaa kätensä kevyesti hoidettavan keholle. Koko keho hoidetaan päänalueelta jalkoihin. Reikihoito tuntuu keholla usein lämpönä, virtauksena tai paineena. Hoidon jälkeen olo tuntuu rentoutuneelta ja levänneeltä. Reiki auttaa stressiin ja uupumukseen sekä helpottaa erilaisissa kiputiloissa.

Mainokset