Hieronta

Hieronta Myyrmäessä: Hoitokulman hierontapalvelut

Koulutettu hieroja on suorittanut koulutetun hierojan ammattitutkinnon. Saavuttaakseen koulutetun hierojan ammattiosaamisen tason, on perehdyttävä sekä alan teoriaan että käytännön taitoihin. Ammattiosaamisen teoria koostuu hieronnan teorian lisäksi muun muassa anatomiasta, fysiologiasta, patologiasta, liikehoidoista, lääkinnällisestä kuntoutuksesta, fysikaalisista hoidoista, ergonomiasta, hoitotyön etiikasta, ensiavusta ja viestinnästä.

Koulutetun hierojan ammatissa toimimisen lähtökohtana on asiakaslähtöisyys ja korkea ammattieettinen toiminta.

Myyrmäen Hoitokulman hierontapalvelut kattavat runsaan valikoiman erilaisia hoitomuotoja, joista varmasti löydät itsellesi sopivimmat hoitomuodot:

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on perinteistä pehmytosakäsittelyä lihaskireyksien ja -jännitysten laukaisemiseksi. Eri kehonosissa tapahtuvilla sivelyillä, painalluksilla ja puristeluilla on tarkoitus muun muassa lievittää kipua, rentouttaa ja erilaisin ottein muokkaamalla tehostaa aineenvaihduntaa. Myös iho hyötyy hieronnasta: kireät alueet saavat joustavuutta ja ihokudoksen uusiutuminen tehostuu.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijoiden tarpeisiin. Se eroaa klassisesta hieronnasta vain muutamien otteiden osalta ja urheiluhierontaa antavalta hierojalta edellytetään laajempaa ymmärrystä urheilun aiheuttamien harjoitteiden ja rasitusten vaikutuksesta kehoon.

Vyöhyketerapia / refleksologia

Vyöhyketerapia on lempeä, kehon toimintoja tasapainottava hoitomuoto. Tietyn vyöhykkeen ärsyttäminen esimerkiksi jalkapojassa saa aikaan fysiologisia muutoksia samassa vyöhykkeessä muualla kehossa. Kudosta painetaan voimakkaasti sormilla tai vyöhykepuikoilla, pyörittävillä liikkeillä. Painaminen voi tuottaa kipua, mutta lopputulos on silti rentouttava.

Huomioithan, että hoitoa ei voida antaa kuumeiselle tai flunssaa sairastavalle henkilölle.

Vyöhyketerapian hyötyjä:

  • rentouttaa,
  • lievittää stressiä,
  • vähentää kipua sekä
  • auttaa suoliston häiriötiloissa.

Lymfaterapia

Lymfaterapiassa kevyet, rytmikkäät ja pumppaavat otteet tehostavat kehon lymfa- eli imunestekiertoa. Hoito-otteet ovat hellävaraisia ja hoito tuntuu rentouttavalta.

Lymfaterapia poistaa vaurioalueen turvotusta ja sen aiheuttamaa kipua sekä edistää paranemista. Sitä käytetään mm. syövän ja leikkausten jälkihoidoissa. Fibromyalgian ja reuman hoidossa lymfaterapian on todettu helpottavan oireita. Lymfaterapiaa käytetään itsenäisenä hoitona tai yhdistettynä esimerkiksi fysioterapian kanssa. Lymfaterapiaan kuuluu myös liike- ja itsehoidon ohjaus sekä tarvittaessa ihonhoito ja tukisidokset.

Lymfaterapiaan voi tulla joko lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä. Lymfaterapia on myös ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa.

Huomioithan, että hoitoa ei voi antaa kuumeiselle tai flunssaa sairastavalle henkilölle.

Mitä lymfaterapia tekee?

  • vähentää turvotusta,
  • vilkastuttaa imunestekiertoa,
  • lievittää kipua,
  • nopeuttaa vammojen paranemista sekä
  • rentouttaa ja tasapainottaa kehoa ja mieltä.

Myyrmäen Hoitokulmalla lymfaterapeuttina toimii Juha Oikarainen.

 

Hoitokulman uutuushoitoja

Aromahieronta
Aromahieronta on koko kehoa rentouttavaa lempeää hierontaa eteerisillä öljyillä. Yksittäiset hoidot vaikuttavat rentouttavasti ja jännityksiä laukaisevasti, pidemmät hoitosarjat ovat vaikutuksiltaan terapeuttisia. Hieronnassa käytettävä eteerinen öljy valitaan asiakkaan kanssa yhdessä.

Intialainen päähieronta
Hoidon aikana käsitellään hartiat, niska ja pään alue mukaan lukien kasvot ja korvalehdet. Hieronta soveltuu erinomaisesti mm. stressin ja jännityspäänsäryn hoitoon ja sillä voidaan helpottaa myös esimerkiksi migreeniä ja unihäiriöitä. Se on myös ihana hemmotteluhoito.

Imukuppihieronta
Imukuppihieronta perustuu kiinalaiseen perinnelääkintään. Fit-Jar imukupit ovat yhtä tehokkaita kuin akupunktio tai akupainanta. Imukupit ovat valmistettu luonnonkumista ja ne joustavat puristettaessa, jolloin kuppiin tulee alipaine ja se kiinnittyy tiukasti hierottavalle ihoalueelle. Imukuppia liikutellaan hierottavalla alueella ylhäältä alas ja poikittain. Hoidolla voidaan tehokkaasti poistaa lihasten ja nivelten jännityksestä johtuvia kipuja ja särkyjä, vilkastuttaa verenkiertoa ja tehostaa nestekiertoa kudoksissa. Se myös stimuloi ääreishermoston toimintaa.

Korvakynttilähoito
Hoidossa käytettävät korvakynttilät valmistetaan puhtaasta mehiläisvahasta, hunajauutteesta sekä salviasta, kuismasta ja kamomillasta. Kynttilän palaessa kevyt alipaine hieroo hellästi korvakäytävää. Tämä saa aikaan lämmöntunteen sekä paineentasauksen korvissa, otsassa ja nenän sivuonteloissa. Hoito sopii korvan tukkoisuuteen, poskiontelotulehdukseen, tinnitukseen ja päänsärkyyn.

La Cure –merimineraali: kasvo- ja vartalohoidot
Kasvo- ja vartalohoidoissa käytetään merimineraali La Cure -ihonhoitotuotteita. Merimineraalit edistävät ihon terveyttä ja hyvinvointia. La Cure -sarjan tuotteiden valmistuksessa on käytetty kuolleenmeren suolaa tai mutaa. Tuotteet sisältävät yli 35 eri mineraalia sekä hoitavia luonnonöljyjä ja kasviuutteita. La Cure -sarjan tuotteet sopivat hyvin herkän tai ongelma-ihon hoitoon (esim. atopia, akne, psoriasis) ja ovat turvallisia käyttää eivätkä ne sisällä keinotekoisia hajusteita tai väriaineita.

Kasvohoito
Kasvohoito sisältää ihon hellävaraisen puhdistuksen, kuorinnan ja kasvonaamion ihotyypin mukaan ja lopuksi ihoa virkistävän kasvoveden, hieronnan ja kasvovoiteen. Kasvohoito ei sisällä mekaanista puhdistusta.

Aknehoito
Aknehoito voidaan tehdä joko kasvojen tai vartalon alueelle. Hoito sisältää ihon hellävaraisen puhdistuksen (ei mekaanista puhdistusta), kuorinnan ja mutanaamion. Lopuksi hieronta ja kasvo-/vartalovoide.

Selluliittihoito
Selluliittihoito sisältää ihonkuorinnan merimineraalisuolalla ja hoitoöljyllä sekä imukuppihieronnan, joka vilkastuttaa verenkiertoa ja edesauttaa kuona-aineiden poistumista. Selluliittihoitoon kuuluu myös vartalovoide, joka ravitsee ja suojaa ihoa.

Reiki
Reiki-sana on japania ja tarkoittaa kaikkialla virtaavaa elämän energiaa. Reiki on ikivanha energiahoitomuoto, jonka avulla kaikissa ihmisessä oleva energia aktivoituu ja auttaa kehoa ja mieltä niiden omissa paranemisprosesseissa. Hoito tapahtuu makuulla vaatteet päällä. Hoidon aikana hoitaja asettaa kätensä kevyesti hoidettavan keholle. Koko keho hoidetaan päänalueelta jalkoihin. Reikihoito tuntuu keholla usein lämpönä, virtauksena tai paineena. Hoidon jälkeen olo tuntuu rentoutuneelta ja levänneeltä. Reiki auttaa stressiin ja uupumukseen sekä helpottaa erilaisissa kiputiloissa.

Mainokset