Hieronta

Hoitokulman hierontapalvelut

Koulutettu hieroja on suorittanut koulutetun hierojan ammattitutkinnon. Saavuttaakseen koulutetun hierojan ammattiosaamisen tason, on perehdyttävä sekä alan teoriaan että käytännön taitoihin. Ammattiosaamisen teoria koostuu hieronnan teorian lisäksi muun muassa anatomiasta, fysiologiasta, patologiasta, liikehoidoista, lääkinnällisestä kuntoutuksesta, fysikaalisista hoidoista, ergonomiasta, hoitotyön etiikasta, ensiavusta ja viestinnästä.

Koulutetun hierojan ammatissa toimimisen lähtökohtana on asiakaslähtöisyys ja korkea ammattieettinen toiminta.

Myyrmäen Hoitokulmassa hierontapalvelut kattavat runsaan valikoiman erilaisia hoitomuotoja, joista varmasti löydät itsellesi sopivimmat hoitomuodot.

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on perinteistä pehmytosakäsittelyä lihaskireyksien ja -jännitysten laukaisemiseksi. Eri kehonosissa tapahtuvilla sivelyillä, painalluksilla ja puristeluilla on tarkoitus muun muassa lievittää kipua, rentouttaa ja erilaisin ottein muokkaamalla tehostaa aineenvaihduntaa. Myös iho hyötyy hieronnasta: kireät alueet saavat joustavuutta ja ihokudoksen uusiutuminen tehostuu.

Raskaushieronta

Raskaushieronta on hemmottelevaa ja asiantuntevaa erikoishoitoa äideille. Se vapauttaa kehon kireyksiä ja kiputiloja, parantaa verenkiertoa ja vähentää raajojen turvotusta sekä stressiä. Raskaushieronnassa äiti tuetaan tyynyjen avulla miellyttäviin ja turvallisiin asentoihin. Hoidon aikana huomioidaan aina myös vauva. Hieronta on lempeää ja kehoa kuuntelevaa. Raskausviikon 38 jälkeen voidaan raskaushieronnan yhteydessä myös lempeästi hoitaa synnytystä stimuloivia akupisteitä.

Purentalihasten hieronta

Puren­ta­li­hasten ­hie­ronta auttaa rentout­ta­maan ja hoita­maan nars­kut­telun ja hampaiden yhteen­pu­re­misen kipeyt­tämiä lihaksia kasvojen, pään ja hartia­seudun alueella. Hoito vähentää oireita ja kipuja. Purentalihasten hieronta voi auttaa, mikäli sinulla on

  • kipua leukanivelissä, leukanivelten naksumista, lukkiutumista tai vaikeutta avata suuta
  • purenta-arkuutta, taipumusta narskutteluun tai kielen jännittämiseen
  • hampaiden painaumat (”piparkakkureunat”) kielessä tai poskissa
  • nielemisvaikeuksia tai palantunne kurkussa
  • korvakipua tai tinnitusta
  • pään- tai niska-hartia-alueen särkyä, migreeni
  • huimausta tai tasapainovaikeuksia
  • stressiä
  • purentakiskot

Faskiat eli sidekudoskalvot ympäröivät lihaksia ja muita kudoksia yhdistäen eri kehonosat toisiinsa. Ne muodostavat kehossa toiminnallisia sidekudosketjuja. Mikäli jossain kohtaa ketjua liike on rajoittunut, se voi vaikuttaa koko ketjun toimintaan. Faskiaketjun etulinja kulkee lantionpohjasta vatsan ja rintakehän kautta leuan alueelle. Niinpä toimintahäiriö lantionpohjan alueella voi aiheuttaa ongelmia purentaan ja toisinpäin; kireillä kasvojen ja niskan lihaksilla voidaan ylläpitää kireyttä lantion alueella.

Purentalihaksia hoidettaessa on tärkeää tarkastella kokonaisuutta. Esimerkiksi pään, kasvojen tai niskan alueelle sattunut tapaturma (kaatuminen, isku, autokolari tms.) voi myöhemmin aiheuttaa epätasapainoa purentalihaksiin. Myös stressaava elämäntilanne saattaa näkyä purentalihasten kireytenä. Jos huomaat pitäväsi hampaita aina yhdessä, aiheutat purentalihaksille jännitystä. Välttääksesi turhan jännityksen pidä hampaat erillään toisistaan ja kieli rentona. Stressitilanteessa myös oikeanlainen hengitys on tärkeää. Palleahengityksen avulla voidaan rauhoittaa sympaattista hermostoa.

Purentakäsittelyssä hoitosuunnitelma tehdään aina yksilöllisesti. Usein 2–4 käyntiä alkuvaiheessa riittää. Hoidon aikana käsitellään erityisesti niska- ja hartiaseudun, rintakehän, pään, kaulan ja kasvojen alueen lihakset, joita käydään läpi erilaisten hierontaotteiden sekä faskia- ja nivelkäsittelyiden avulla. Hoidon aikana kiinnitetään huomiota myös asiakkaan ryhtiin ja hengitystapaan. Saat myös ohjeet kotiharjoitteluun, joiden avulla voit omatoimisesti ylläpitää purentalihasten rentoutta.

Aromahieronta
Aromahieronta on koko kehoa rentouttavaa lempeää hierontaa eteerisillä öljyillä. Yksittäiset hoidot vaikuttavat rentouttavasti ja jännityksiä laukaisevasti, pidemmät hoitosarjat ovat vaikutuksiltaan terapeuttisia. Hieronnassa käytettävä eteerinen öljy valitaan asiakkaan kanssa yhdessä.

Intialainen päähieronta
Hoidon aikana käsitellään hartiat, niska ja pään alue mukaan lukien kasvot ja korvalehdet. Hieronta soveltuu erinomaisesti mm. stressin ja jännityspäänsäryn hoitoon ja sillä voidaan helpottaa myös esimerkiksi migreeniä ja unihäiriöitä. Se on myös ihana hemmotteluhoito.

Imukuppihieronta
Imukuppihieronta perustuu kiinalaiseen perinnelääkintään. Fit-Jar imukupit ovat yhtä tehokkaita kuin akupunktio tai akupainanta. Imukupit ovat valmistettu luonnonkumista ja ne joustavat puristettaessa, jolloin kuppiin tulee alipaine ja se kiinnittyy tiukasti hierottavalle ihoalueelle. Imukuppia liikutellaan hierottavalla alueella ylhäältä alas ja poikittain. Hoidolla voidaan tehokkaasti poistaa lihasten ja nivelten jännityksestä johtuvia kipuja ja särkyjä, vilkastuttaa verenkiertoa ja tehostaa nestekiertoa kudoksissa. Se myös stimuloi ääreishermoston toimintaa.

Korvakynttilähoito
Hoidossa käytettävät korvakynttilät valmistetaan puhtaasta mehiläisvahasta, hunajauutteesta sekä salviasta, kuismasta ja kamomillasta. Kynttilän palaessa kevyt alipaine hieroo hellästi korvakäytävää. Tämä saa aikaan lämmöntunteen sekä paineentasauksen korvissa, otsassa ja nenän sivuonteloissa. Hoito sopii korvan tukkoisuuteen, poskiontelotulehdukseen, tinnitukseen ja päänsärkyyn.

La Cure –merimineraali: kasvo- ja vartalohoidot
Kasvo- ja vartalohoidoissa käytetään merimineraali La Cure -ihonhoitotuotteita. Merimineraalit edistävät ihon terveyttä ja hyvinvointia. La Cure -sarjan tuotteiden valmistuksessa on käytetty kuolleenmeren suolaa tai mutaa. Tuotteet sisältävät yli 35 eri mineraalia sekä hoitavia luonnonöljyjä ja kasviuutteita. La Cure -sarjan tuotteet sopivat hyvin herkän tai ongelma-ihon hoitoon (esim. atopia, akne, psoriasis) ja ovat turvallisia käyttää eivätkä ne sisällä keinotekoisia hajusteita tai väriaineita.

Kasvohoito
Kasvohoito sisältää ihon hellävaraisen puhdistuksen, kuorinnan ja kasvonaamion ihotyypin mukaan ja lopuksi ihoa virkistävän kasvoveden, hieronnan ja kasvovoiteen. Kasvohoito ei sisällä mekaanista puhdistusta.

Aknehoito
Aknehoito voidaan tehdä joko kasvojen tai vartalon alueelle. Hoito sisältää ihon hellävaraisen puhdistuksen (ei mekaanista puhdistusta), kuorinnan ja mutanaamion. Lopuksi hieronta ja kasvo-/vartalovoide.

Selluliittihoito
Selluliittihoito sisältää ihonkuorinnan merimineraalisuolalla ja hoitoöljyllä sekä imukuppihieronnan, joka vilkastuttaa verenkiertoa ja edesauttaa kuona-aineiden poistumista. Selluliittihoitoon kuuluu myös vartalovoide, joka ravitsee ja suojaa ihoa.

Reiki
Reiki-sana on japania ja tarkoittaa kaikkialla virtaavaa elämän energiaa. Reiki on ikivanha energiahoitomuoto, jonka avulla kaikissa ihmisessä oleva energia aktivoituu ja auttaa kehoa ja mieltä niiden omissa paranemisprosesseissa. Hoito tapahtuu makuulla vaatteet päällä. Hoidon aikana hoitaja asettaa kätensä kevyesti hoidettavan keholle. Koko keho hoidetaan päänalueelta jalkoihin. Reikihoito tuntuu keholla usein lämpönä, virtauksena tai paineena. Hoidon jälkeen olo tuntuu rentoutuneelta ja levänneeltä. Reiki auttaa stressiin ja uupumukseen sekä helpottaa erilaisissa kiputiloissa.

Advertisement