Osteopatia

Osteopatia Vantaan Myyrmäessä

Etsimme tekijää. Oletko kiinnostunut Osteopaatin työstä 1-2pv viikossa Myyrmäessä? Jätä avoin hakemus yhteydenottolomakkeella. Pyrimme täyttämään paikan heti sopivan tekijän löydyttyä.

Mitä osteopaatti tekee?

Osteopaatti (AMK) on ammattikorkeakoulussa suoritettava tutkinto, joka kestää neljä vuotta, 240 opintopistettä. Osteopaatti kuuluu sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (VALVIRA) rekisteriin. Osteopaatti on tuki- ja liikuntaelimistön asiantuntija, jonka keskeistä osaamista on anatomian, fysiologian ja patologisten prosessien tietämys. Hyvä palpaatiotaito, käsin tunnustelu, ja kliinisten tutkimusmetodien perusteellinen hallitseminen mahdollistavat tarkan osteopaattisen diagnostiikan ja turvallisen korkeatasoisen hoidon. Osteopaatti pyrkii palauttamaan normaalin liikkuvuuden ja toimivuuden muun muassa nivelten, hermoston ja pehmytkudosten käsittelyllä.

Osteopaattinen hoito

Osteopaattinen hoito alkaa haastattelulla ja tutkimisella. Tutkimuksessa arvioidaan selän ja nivelten liikkuvuutta, ryhtiä, lihasjännityksiä, oireiden sijaintia sekä kivun voimakkuutta. Riittävillä esitiedoilla ja potilaan tutkimisella varmistetaan hoidon turvallisuus ja tehokkuus. Vastaanotolle tultaessa on hyvä ottaa mukaan hoidettavaan vaivaan liittyvät lääkärin lausunnot. Osteopaatin tulee tietää myös potilaan lääkityksestä. Osteopaatin antama hoito koostuu yleensä pehmytkudosten, hermoston, vatsan ja kallon alueen ja nivelten käsittelytekniikoista. Erityisesti herkkää nivelpinnat toisistaan irrottavat nopeutta vaativat käsittelytekniikat ovat osteopaattiselle käsittelylle tyypillisiä vaatien erityistä taitoa ja tietämystä. Yleisiä syitä hakeutua osteopaatin hoitoon ovat selkäkivut, niska- ja hartiaseudun ja yläraajojen kivut, päänsärky ja migreeni, lantio- ja alaraajakivut, astma ja allergiat, hermopinnetilat (esim. rannekanavaoireyhtymä), huimaus, iskias-vaivat, skolioosi, stressi, välilevyongelmat.

Osteopatian historiasta

Osteopatia on vanhin Yhdysvalloissa kehittyneistä manuaalisen lääketieteen suuntauksista. Osteopatia kehittyi Euroopassa omaksi manuaalisen hoidon ja diagnostiikan erikoisalakseen. Osteopaatti on erikoistunut kehon toiminnallisten häiriötilojen tutkimiseen ja hoitoon huomioiden kehon toiminnan kokonaisuutena. Osteopatian erityisosaamisalueita ovat kraniaali- ja viskeraalitekniikat. Osteopaatti voi tutkia ja hoitaa kaikenikäisiä ihmisiä, joilla on tuki- ja liikuntaelimistön toiminnallisia ongelmia ja kiputiloja.

Advertisement