Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapialla tuetaan äidin kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen. Raskaus ja synnytys altistavat lantion ja keskivartalon lihakset ja sidekudokset venymiselle, mikä voi ilmetä esimerkiksi suorien vatsalihasten erkaumana.

Erkauma heikentää vatsanseinämän normaalia toimintaa ja sillä on yhteys alaselän ja lantion alueen kiputiloihin sekä lantionpohjan toimintahäiriöihin, kuten virtsankarkailuun.

Äitiysfysioterapiassa painotetaankin syvän keskivartalotuen, jännesauman ja lantionpohjan lihasten kuntouttamista.

Lisäksi äitiysfysioterapiassa annetaan tietoa raskausajan liikunnasta, äidin ergonomiasta sekä kivun hoidosta. Ensimmäisellä käynnillä tehdään haastattelun ja tutkimuksen avulla alkukartoitus, jonka pohjalta asetetaan yhdessä asiakkaan kanssa fysioterapialle tavoitteet ja sovitaan yksilöllisesti käytettävät terapeuttiset menetelmät.