Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapia

Tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapialla pyritään helpottamaan tuki- ja liikuntaelimistön vaivoista johtuvia kipuja tai toimintakyvyn rajoitteita. Niska-hartiaseudun ja yläraajojen oireilut, alaselän ja alaraajojen alueen vaivat sekä tasapaino-ongelmat ovat tavallisimpia fysioterapiaan hakeutumisen syitä.

Fysioterapiaan sisältyy fysioterapeutin tekemä alkukartoitus, joka sisältää haastattelun, tutkimuksen ja erilaisia testejä, joiden avulla pyritään löytämään kivun tai muun vaivan varsinainen syy ja jonka pohjalta jatkohoito suunnitellaan.

Fysioterapian sisältö rakennetaan aina yksilöllisesti. Fysioterapia voi sisältää erilaisia manuaalisia käsittelyitä, kuten nivelten tai hermokudoksen mobilisointia, lihasten ja lihaskalvojen käsittelyä tai kinesioteippausta. Tärkeä osa fysioterapiaa on toimintahäiriöitä korjaavien yksilöllisten harjoitteiden ohjaaminen.

Varatessasi ajan fysioterapiaan, kerro muutamalla sanalla oireistasi.

Advertisement