Lantionpohjan fysioterapiaa naisille

Lantionpohja on tärkeä osa kehon tukirakennetta. Se kannattelee lantion elimiä ja vaikuttaa ryhtiin. Esimerkiksi raskaus, synnytys, hormonaaliset muutokset ja vaihdevuodet voivat aiheuttaa häiriöitä lantionpohjan optimaaliseen toimintaan. Toimintahäiriöitä ovat mm. virtsankarkailu, ulosteen- ja/tai ilmankarkailu, virtsaamis- ja ulostamisvaikeus, laskeumat sekä yhdyntäkivut.

Lantionpohjan lihasten toimintaa arvioidaan fysioterapiassa alkuhaastattelun, erilaisten testien ja asiakkaan luvalla manuaalisen palpaation avulla.

Lantionpohjan toimintaan vaikuttaa keskeisesti ryhti ja hengitys sekä lantion alueen ja keskivartalon hallinta. Lantionpohjan fysioterapiassa asiakas nähdään kokonaisuutena ja hoitosuunnitelma laaditaan aina yksilöllisesti.

Ohjattu harjoittelu auttaa lantionpohjan lihasten tunnistamisessa. Lantionpohjan lihasten harjoittelusta hyötyvät kaikenikäiset naiset.

Advertisement