Purentalihasten käsittely

Purentalihasten käsittelyssä hoito kohdistuu niska- ja hartiaseudun, rintakehän, pään, kaulan ja kasvojen alueen lihaksiin ja kudoksiin, joita käydään läpi erilaisten hieronta- ja venytysotteiden sekä tarvittaessa mobilisoinnin avulla. Hoidon aikana kiinnitetään huomiota myös asiakkaan ryhtiin ja hengitystapaan.

Pinnallinen hengitys aiheuttaa lihasjännitystä kaulan ja niska-hartiaseudun alueella ja lisää stressihormonien määrää kehossa. Purentalihasten kireys saattaa olla pääasiallinen syy esim. migreeniin ja niska- tai päänsärkyyn. Toisinaan myös lantionalueen ongelmilla ja purentavaivoilla on yhteys. Hoitosuunnitelma laaditaan aina yksilöllisesti asiakkaan kanssa.

Hoito soveltuu purentakiskoja käyttäville, narskuttajille ja puhetyöntekijöille. Voit hyötyä hoidosta myös, jos sinulla on niska-hartiaseudun kireyksiä, huimausta, päänsärkyä/migreeniä, stressiä, palan tunne kurkussa, korvakipua tai tinnitusta.